Sirup agávový tmavý 250 ml BIO

96 Kč

Popis

Sladí lépe než cukr a rozpustí se i za studena. Pár lžiček a vykouzlíte s ním džbánek parádní domácí limonády!

Agávový sirup je výborný do kaší, koktejlů, nákypů, při pečení i na výrobu džemů. Díky tomu, že se na rozdíl od ostatních sladidel dá snadno rozmíchat a rozpustit i za studena, se perfektně hodí na doslazení různých studených nápojů, jako je například ledový čaj, domácí limonáda apod.

Agávový sirup je zahuštěná šťáva z kaktusů agáve. Má jemnou a neutrální chuť i barvu. Jeho hustota je zhruba někde uprostřed mezi nejřidším a nejhustším sirupem. Agávový sirup je velmi univerzální pomocník.

Tipy na použití agávového sirupu:

  • domácí zmrzliny
  • ovocné želé z agaru
  • tofu krém, puding
  • domácí rostlinná mléka
  • sušenky, bábovky, koláče, muffiny...
  • podpora kynutých těst
  • domácí limonáda, ledový čaj, smoothies
  • marmelády, džemy
  • dresink na salát - smíchejte agávový sirup, olivový olej, jablečný ocet a tamari omáčku
  • karobová čokoláda - smíchejte agávový sirup, kakaové máslo a karobový prášek
  • jahodový džem - recept je popsán na straně 6 v Dobrotách léto 2015

V Dobrotách zima 2015-16 jsme na straně 6-11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých typů sladidel.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich bio kvalitu ocení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

Agáve*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 1 646 kJ / 392 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 98,0 g
z toho cukry: 98,0 g
Bílkoviny: 0,0 g
Sůl: 0,08 g 

96,00 Kč
Please select variants first